Translate

Los amos de la noche


Yo no soy de fotografiar animales más grandes que una libélula, pero hace un par de semanas al anochecer vi que un buen número de murciélagos volaban en círculo alrededor de un mismo punto. Me acerqué a ver si podía resolver el misterio y vi que en el suelo había un hormiguero del cual despegaban innumerables hormigas aladas en busca de suerte. Pero la naturaleza es cruel y la mayoría de ellas pasaron al estómago de estos diminutos pero impacables cazadores. Fue un espectáculo que me pilló con el equivalente a un 35mm fijo en la cámara y un pequeño flash, así que preenfoqué más o menos en el sitio por donde pasaban los animalitos y disparé varias veces casi por intuición porque pasaban muy muy deprisa. En la imagen que veis, si os fijáis justo delante del murciélago de la derecha se ve un puntito en el aire, su próxima presa...

Olympus E-M5 MkII + MZuiko 17mm F1.8 

4 amigos han escrito:

Margarida Nadal dijo...

Es diu que localitzen i atrapen a petits insectes amb una maniobra molt graciosa. Ho vas veure????

Martin Gallego dijo...

Si, la velocitat a la que passaven era brutal, estaven molt excitats i a l'ultim moment feien ajustos a la trajectòria per encertar la formiga! També vaig escoltar el soroll de l'impacte de les formigues a les dents del ratpenat quan l'atrapava, era molt impactant (mai millor dit...), un soroll molt semblant a aquests matamosques elèctrics que fan una petita descàrrega quan el toca un bitxo!

Joan Rodó i Galiana dijo...

Difícil fotografia d'aquest animals en vol,t'ha quedat prou bé,fins i tot,es pot veure l'insecte volador !

Eduard Marquès dijo...

Vas aprofitar molt bé el moment. Molt il•lustrativa l'explicació de l'estratègia de caça. Al Meseu de Granollers i per pocs diners venen un aparell que et permet sentir els ultrasons que emeten en vol per comunicar-se i per localitzar la presa. Es poden identificar les espècies segons la freqüència. Un bon complement per allargar una sessió fotogràfica.
Excel·lent!